Nož z damaščanskim jeklom in ročajem iz kravjega roga


Blagovna znamka: Zzz Ostali proizvajalci
Šifra: 006106
Razpoložljivost: Na zalogi

Cena:

85.00€
Brez DDV: 85.00€
   0 ocen  |  Napišite mnenje

Jekleni nož Damask z rogovskim ročajem, pribl. 23 cm


Ročno izdelan nož z rezilom, izkopanim iz jekla iz Damaska ​​(144 slojev) in zakovičene ploščice iz kravjega roga.


Dostava vključuje osnovni usnjen plašč.


Izraza varjena jekla ali vzorca označujejo sestavljeno jeklo, kovano iz dveh ali več različnih vrst jekla. Ime je dobila po svojem rojstnem kraju, sirskem mestu Damask, nekdanjem trdnjavi vzorčaste proizvodnje jekla.

Kot običajna praksa se trdo visoko ogljikovo jeklo in mehkejše jeklo z nizkim ogljikom večkrat kovata in zložita. Visokoogljično jeklo zagotavlja večjo trdoto, boljšo temperamentnost in daljše zadrževanje robov, medtem ko mehkejše jeklo daje večjo prožnost rezila in natezno trdnost. Ta postopek, ki je nastal v času, ko so bile jeklene lastnosti pogosto nizke in neskladne, omogoča združevanje pozitivnih lastnosti različnih vrst jekla.

Poleg tega različne sence, ki jih ustvarja različna vsebnost ogljika v izmeničnih plasteh, ustvarijo presenetljivo lepe vzorce, kot sta zvit motiv, imenovan vzorec torzijski damask ali vzorec vrtnice Damask. Nedvomno ti nenavadni vzorci deloma razlagajo, zakaj so bile prirojene magične lastnosti pripisane jeklenim rezilom iz Damaska ​​srednjega veka. Takšno rezilo meč iz damascena je na primer v Eddi upodobljeno kot krvav črv ali strupena kača.


Podrobnosti:

- Skupna dolžina: ca. 23 cm

- dolžina rezila: pribl. 13 cm

- Material rezila: Damaskovo jeklo, 144 plasti

- Material za roko: kravji rog

- Vključno z usnjenim plaščem

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje