Frankonia (proizvodnja:Blaser) rabljena kombinirana puška, model: Diplomat, kal. 7x57R in 16/70 + strelni daljnogled Kahles Helia Super 6x42 (križ 4) (REZERVIRANO A.Š.)


Blagovna znamka: Blaser
Šifra: 005012
Razpoložljivost: Na zalogi

Cena:

1,099.00€
Brez DDV: 1,099.00€
   0 ocen  |  Napišite mnenje

Drage lovke, spoštovani lovci!

Od vdove pokojnega nemškega lovca smo odkupili prekrasno kombinirano puško Frankonia (ki jo je proizvedel  Blaser, za priljubljeno nemško trgovsko znamko Frankonia), model Diplomat, v priljubljenem  kalibru 7x57-16/70. Zaradi svojih majhnih dimenzij (dolžina puške 101 cm, dolžina cevi 60 cm, dolžina kopita 35 cm), majhne teže  in ustreznega kalibra je puška kot nalašč za piršanje.

Splošno stanje orožja ter zunanje stanje bronure in kopita lahko ocenimo z oceno "odlično". Gravure so prekrasne, stilizirane. Šibrena cev sijajna, full čokirana, krogelna cev je  le rahlo dimasta, z odlično razmejenimi polji in brazdami. Na puški se nahaja odličen avstrijski strelni daljnogled Kahles Helia Super 6x42, z najbolj priljubljenim lovskim  križem št. 4. Strelni daljnogled je na puško nameščen preko Suhl Einkack Montage (SEM), ki slovi kot najboljša in najdražja montaža (le montaža z obvezno asistenco puškarja stane 600-800 €!). Puška ima tudi nišan in muho ter rahlo konusno šino. Zaklep na puški je najboljši, dvojni Greener oz. imenovan tudi Kerstenov zaklep. Kopito je nemško, narejeno je iz lepega in kakovostnega orehovega lesa, tako ročaj kopita kot tudi kopišček sta okrašena s t.i. "ribjimi luskinami" za boljši oprijem. Puška ima ročno napenjanje udarne igle (najbolj varen način napenjanja in varovanja pred neželjenim strelom), krogelna cev je opremljena s francoskim naprožilom.

- Usnjeni pas

 

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje