PRIHAJA TOP PONUDBA!!! Luger rabljena zbirateljska pištola, model: P08 ARI, kal. 9x19 (rezervirano P.S.)

PRIHAJA TOP PONUDBA!!! Luger rabljena zbirateljska pištola, model: P08 ARI, kal. 9x19 (rezervirano P.S.)

Šifra izdelka: 878
Razpoložljivost: 1
Cena: 1,490.00€
Cena z DDV: 1,490.00€
Količina: +
-
  - ALI -  

Spoštovani zbiratelji,

po dolgem času nam je ponovno uspelo pridobiti zelo iskano nemško vojaško pištolo Luger P08 Ari (uradni naziv: "Lange Pistole 08"). Pištolo smo kupili od uveljavljenega nemškega trgovca z orožjem, zato je pištola 100 % funkcionalna in je tudi opremljena z novo CIP štampiljko iz leta 2018.

Pištola sicer izvira iz obdobja I. svetovne vojne, proizvedena je v legendarni nemški tovarni Deutsche Waffen un Munitionsfabrik Berlin (DWM) daljnjega leta 1917. Cev je rahlo dimasta, vendar so polja in brazde znotraj cevi zelo razločno razmejene. Zunanjost pištole je rahlo načeta z rjo, ki pa je le površinska in pištoli daje pridih zgodovinskosti. Pištola ima vse številke enake (je "numerngleich"), torej ni popravljana in se v celoti nahaja v originalnem stanju.Ima serijsko številko 5186, ter odtisnjeno vojaško štampiljko WKI. Pištola je dolga 330 mm (sama cev 200 mm), visoka 140 mm in težka 810 g. Platnice so originalne, nepoškodovane, lesene, v rjavi barvi. Pištola ima kovinsko vodilo za morebitno namestitev lesenega kopita. Nabojnik je original, kovinski, kapacitete 8 nabojev in nosi oznako " Nr.-Stemplung8295a".

- Poleg  vojaškega modela (100 mm cev) in mornariškega modela (150 mm dolga cev) je bil, tik pred I. svetovno vojno, leta 1913 uveden še artilerijski Luger (Lange Pistole 08 ). Od drugih različic se  loči po svoji  dolgi cevi in merku, nameščenem na cevi, ki je nastavljiv do  800 m. Prvotno je Ari bil namenjen le nemškim topničarjem (ki niso dolžili dolgocevnega orožja)  in letalcem. Uporabljali so ga tudi v utrdbah, kasneje pa so ga v svoje roke dobili tudi mitraljezci in podmorničarji. Artilerijski Luger je imel v borbenem kompletu še snemljivo kopito, dodatni 32-strelni polžasti nabojnik (Trommelmagazin), ki je bil uveden  leta 1917, usnjeni etui s priborom za čiščenje in orodjem ter navaden nabojnik za 8 nabojev.. Do leta 1918 jih je tovarna DWM izdelala okoli 180.000, okoli 25.000 pa so jih izdelali v Erfurtu leta 1914. Pištolo Luger P08 je razvil avstrijec Georg Luger v letih od 1893-1908. In še ena zanimivost: prvi Lugerji so narejeni v kalibru 7,65 mm Parabellum. Naknadno je za potrebe te pištole razvito pištolsko strelivo v kalibru 9 x19 Parabellum, ki je danes daleč najbolj popularno strelivo na svetu.

Iz naše ponudbe lahko  dokupite tudi zelo rabljeni usnjeni etui za ARI-ja: cena: 149 eur.

Spoštovani zbiratelji, v zadnjih 4 letih smo uspeli nabaviti le 4 ARI-je, njihova povprečna ležalna doba pri nas je znašala  "celih"cca 2 tedna, zato pohitite z rezervacijo! In še nekaj: v tem času zadnjih štirih let se je cena te pištole na zbirateljskem trgu podvojila.

 

Napiši mnenje


Ime za prikaz:


Tvoje mnenje: Opomba: HTML koda je onemogočena!

Ocena: Slabo           Odlično

Prosim prepiši varnostno kodo:
Spektakularna, najboljša ponudba orožja v Republiki Sloveniji!!! Na zalogi čez 900 različnih modelov orožja!