Noži

Noži

- Nož je najstarejši izum človeka, ki ga je pričel uporabljati v najstarejši kameni dobi. Arheologi so našli primitivne nože iz trdih vrst kamna - obsidiana, kremena in podobnih že v grobovih neandertalca. Kasneje so nastopali tudi noži iz raznih kovin, kot so: bakra, brona, železa do današnje dobe, v kateri nastopajo predvsem noži iz jekla in raznih zlitin. Vzporedno z uporabo različnih materialov pri izdelavi nožev se je spreminjala tudi tehnologija izdelovanja.
- Noži z tisočletji svoje uporabe niso izgubili na pomenu. Celo več, danes so noži enako nepogrešljivi kot nekoč, ponudba nožev pa je večja kot kadarkoli v človeški zgodovini.
- V grobem lahko rečemo, da je nož sestavljen iz rezila, ki ga uporabljamo za rezanje in prebadanje, ter ročaja, ki nam omogoča varno in zanesljivo uporabo rezila. Rezilo je sestavljeno iz ostrine, konice, vrha rezila, hrbta, trebuha, pete in podnožja oziroma ricassoja. Ročaj je lahko sestavljen iz držajnega konca, utrjevala, ščitnika, ročajnega glaviča in obloge.
- V trgovini SloGun ponujamo pestro izbiro lovskih, taktičnih, outdoor, žepnih, damaščanskih in kuhinjskih nožev nekaterih najbolj znanih in najkakovostnejših svetovnih proizvajalcev rezil (španska Muela, švedska Mora, švicarski Victorinox, nemška Puma, češki Mikov, italijanski Sanelli, ameriški Berger,...).

Spektakularna, najboljša ponudba orožja v Republiki Sloveniji!!! Na zalogi čez 900 različnih modelov orožja!